Over ons

Shi-a-Serai is in 2013 gestart om te voorzien in de behoefte bij interne auditdiensten in ondersteuning bij bijzondere onderzoeken die vragen om expertise uit meerdere disciplines. Expertise die vaak niet binnen de eigen organisatie voorhanden is, en veelal vragen om een onorthodoxe aanpak.

 

Wat doen wij en hoe doen wij dat:

Shi-a-Serai voert onderzoeken en adviesopdrachten uit op het gebied van (internal) auditing, risicomanagement en compliance. Wij onderscheiden ons door ons oorspronkelijk denken en gezond pragmatisme. Wij zijn uw reisbegeleider bij uw zoektocht naar een doeltreffender en transparante, betrouwbare bedrijfsvoering en helpen U uw oplossingen te realiseren.

Nadrukkelijk uw reisbegeleider en niet uw reisleider. In gezamenlijkheid en door middel van co-creatie. Dit vanuit de overtuiging dat U de hoofdrolspeler bent bij het realiseren van kwalitatief goede, duurzame verbeteringen.

Kenmerkend in onze aanpak is:

  • Het zoeken naar verbinding met de in de organisatie reeds aanwezige competenties;
  • expliciete aandacht voor de non-core risico’s en issues in uw organisatie omdat U vooral bezig moet zijn met die zaken waarin U excelleert.
  • Vernieuwend, gericht op het vergroten van het verandervermogen van uw organisatie om nieuwe kansen en bedreigingen effectief op te pakken.
  • Het denken en het doen op een lijn krijgen.
  • De menselijk maat, door het met U inrichten van korte projecten met een helder doel met kosten die te overzien zijn.

 

Met wie doen wij dat:

Shi-a-Serai maakt deel uit van een slim netwerk van onderzoeks- en adviesbureaus . Slim omdat wij oplossingsexpertise en best practices ervaring snel kunnen mobiliseren waar dat nodig is .

ICT, Accountancy en Juridisch. En verbonden met de ingenieurswetenschappen. Allen met een meer dan ruime ervaring en kennis op hun vakgebied en zich onderscheiden door hun oorspronkelijk denken en pragmatische aanpak.

De netwerkorganisatie is ontstaan als reactie op de groeiende behoefte van organisaties aan praktische oplossingen in plaats van “kantoor gebonden” standaard frameworks en rapporten met ambitieuze aanbevelingen die moeilijk te implementeren zijn.

Shi-a-Serai werkt nauw samen met het advies bureau “de Risicopraktijk” .

Met “de Risicopraktijk” heeft Shi-a-Serai het samenwerkingsverband “Meesters in Risicomanagement’ opgezet met als doel om maatwerk innoverende producten en diensten te kunnen aanbieden op het gebied van risicomanagement en beheersing.

 

Over de oprichter van Shi-a-Serai

Shi-a-Serai is in 2013 opgericht door Jaap den Engelsman. Jaap den Engelsman is meerdere decennia werkzaam in het internal audit veld. Jaap is register IT Auditor en ingeschreven bij de beroepsorganisatie van de EDP-Auditors, het NOREA.. Jaap heeft ruime ervaring met het coachen van senior professionals en executives.

Jaap is lid van de commissie van toezicht van de Haagse Hogeschool en nauw betrokken bij de afstudeerprojecten / eindexamens.

Jaap den Engelsman adviseert diverse projecten op het gebied van de hulpverlening en distributie van hulp aan mensen in nood ten gevolge van gewapende conflicten, rampen en het ontberen van medische hulp. Conform de aanpak van Shi-a-Serai: door zelf naar deze gebieden af te reizen en de handen uit de mouwen te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *